Sase generali in rezerva cer demisia ministrului apararii.

Casa Alba si-a reafirmat sustinerea fata de ministrul apararii, Donald Rumsfeld, spunand ca acesta isi indeplineste bine prerogativele curente si - in particular - pe cele legate de razboiul din Irak.
Declaratia vine pe fondul tot mai numeroaselor solicitari - venite din partea unor ofiteri superiori in retragere - ca domnul Rumsfeld sa demisioneze.

'Revolta generalilor in retragere'

Numarul generalilor in retragere care cer demisia ministrului apararii a ajuns la sase.

Deja se vorbeste despre o revolta condusa de cei care stiu din proprie experienta cum si-a exercitat prerogativele Donald Rumsfeld in timpul razboiului din Irak.

Donald Rumsfeld a fost criticat adesea pentru modul cum se desfasoara razboiul din Irak

Majoritatea celor sase generali in retragere i-au fost subordonati direct lui Donald Rumsfeld si au decis sa-si faca publica nemultumirea fata de strategia acestuia in ce priveste razboiul din Irak.

Ultimii doi care au cerut public demisia ministrului apararii sunt generalul maior de armata in retragere John Riggs si generalul maior in retragere Charles H. Swannack Junior.

John Riggs a declarat intr-un interviu la radio ca a sosit vremea ca Donald Rumsfeld sa plece, intrucat a creat "o atmosfera de aroganta" in jurul sau.

Cel de-al doilea a mers si mai departe.

Generalul Maior in retragere Charles H. Swannack Junior a pus sub semnul intrebarii capacitatea lui Donald Rumsfeld de a conduce razboiul impotriva terorismului de vreme ce, spune e, "razboiul din Irak a fost plin de esecuri".

Sustinere

Casa Alba si-a declarat insa din nou sprijinul fata de ministrul apararii.

Purtatorul de cuvant Scott McClellan a spus ca presedintele Bush crede ca ministrul Rumsfeld face 'o treaba buna' intr-un moment dificil cand natiunea se afla in razboi, iar armata trece printr-o restructurare majora.

Donald Rumsfeld insusi-intrebat daca solicitarile de a-si da demisia il impiedica sa-si indeplineasca indatoririle- a raspuns sec 'Nu'.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.