In prezenta sefului statului grec, Carolos Papoulias, arheologul Konstantinos Zahos, seful echipei grecesti, a prezentat sapaturile care au scos la iveala un oras stravechi, fondat in 296 i.Chr. Cercetarile au fost efectuate din vara anului 2005 in colaborare cu colegii albanezi, pe valea raului Drinos.
Situl arheologic se intinde pe un deal inalt de 600 de metri, pe o suprafata de 35 de hectare, si cuprinde vestigiile unei populatii stravechi. Au fost descoperite obiecte de ceramica, piese de moneda veche si statuete din epoca greaca.

"Primele sapaturi au fost facute aici de arheologul albanez Démosthene Biduna, in anii '60 - '70, dar apoi site-ul a fost abandonat", a declarat Zahos.
"Sapaturile au fost continuate datorita cooperarii dintre Institutul Arheologic din Tirana si Ministerul grec al Culturii", a mai spus Zahos.
Orasul este situat pe un drum foarte important in acea epoca. "Prin stramtoarea de la Drinos, un pasaj strategic, au invadat romanii Macedonia", a precizat Zahos.

El a adaugat ca sapaturile vor continua, iar obiectivul lor este de a valoriza regiunea in sensul ca aceasta sa devina un obiectiv turistic.