Belarusul ameninta ca va interzice acordarea de vize pentru oficialii Uniunii Europene, dupa ce forul a aplicat aceeasi masura in cazul a 31 de demnitari din aceasta tara, in frunte cu presedintele Alexander Lukasenko.
Regimul de la Minsk a precizat ca Uniunea Europeana si Statele Unite nu pot altera alegerea facuta de poporul belarus. Pe lista neagra a Uniunii Europene se afla 30 de oficiali de rang inalt ai regimului de la Minsk in frunte cu presedintele Alexander Lukasenko. Acestia nu vor mai putea intra in spatiul comunitar. Ministrii de Externe din statele membre spun ca masura a fost luata pentru a sanctiona administratia de la Minsk pentru fraudarea alegerilor prezidentiale din 19 martie.

Uniunea Europeana ia in calcul chiar inghetarea averilor responsabililor din Belarus. Ministrii de externe ai UE au promis, insa, sa ajute societatea civila din Belarus, inclusiv sa aduca studenti la universitatile europene si mai ales sa sprijine mass-media independenta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.