Bernardo Provenzano, liderul mafiei siciliene si cea mai cautata persoana din Italia, a fost capturat intr-un moment in care intreaga peninsula astepta rezultatul alegerilor parlamentare.
Cheia arestarii lui Provenzano a fost Antonino Giuffre, fosta mina dreapta a liderului mafiot, arestat in urma cu trei ani de politia italiana. Giuffre a colaborat cu anchetatorii in acest caz, dezvaluind elemente esentiale din modul in care opereaza Provenzano, dar si despre metodele folosite pentru a nu fi reperat de politie.

"Nu folosea niciodata telefonul, deoarece credea ca semnalul i-ar putea dezvalui imediat ascunzisul", a declarat Giuffre pentru procurorii italieni. "Provenzano a fost capturat in Corleone, un orasel aflat la 59 de kilometri sud de Palermo", a declarat purtatorul de cuvint al politiei din Palermo, stire confirmata si de procurorul adjunct, Giuseppe Pignatone. Carlo Azeglio Ciampi, presedintele republicii, i-a telefonat personal lui Francesco Pisano, ministrul de Interne al Cabinetului Berlusconi, pentru a-l felicita pentru "captura".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.