Purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe israelian Marc Regev a declarat ca ‘’in respectiva scrisoare, seful diplomatiei vorbeste de cooperare si de pace in regiune, insa si de o regiune fara Israel’’.

"In nici o parte din aceasta scrisoare nu este mentionata existenta Israelului si este evocata o harta regionala fara harta Israelului’’, a adaugat diplomatul israelian. Ministrul Afacerilor Externe palestinian, membru al gruparii Hamas, Mahmoud al-Zahar a recunoscut, intr-o scrisoare adresata lui Kofi Annan, dreptul de existenta a Statului evreu.

"Ca toate statele lumii si noi dorim sa traim in libertatea si securitate, vrem ca poporul nostru sa se bucure de pace si de independenta, alaturi de vecinii nostri in acest loc sfant al lumii", a afirmat Zahar in scrisoarea adresata lui Annan. Pentru prima data ministrul palestinian a evocat, o solutie intre "cele doua state".

Zahar a mai spus ca "initiativele Israelului in teritoriile ocupate vo pune capat tuturor sperantelor de a se ajunge la o regelementare finala si pacifica bazata pe o solutie prevazatoare intre cele doua State. "Guvernul nostru doreste sa lucreze impreuna cu Cvartetul pentru un dialog serios si constructiv cu Autoritatea Nationala Palestiniana, precum si cu noul Guvern", a mai subliniat ministrul palestinian. Pana in prezent, Hamas care a ajuns la putere a refuzat mereu recunoasterea Statului evreu.