"Ne-au acordat ceva atentie. Am devenit egale", se bucura una dintre kuweitienele care votau pentru prima data in viata lor, asteptind la usa rezervata femeilor de la sectia de votare. 60% dintre cei 28.000 de alegatori din scrutinul de ieri au fost femei.

Femeile au avut cabine separate de vot, la cererea partidelor islamiste din Kuweit. Alegerile au fost organizate pentru a desemna un consilier local din provincia Salmiya, postul fiind liber dupa ce cel care il ocupa a fost numit ministru in cabinetul kuweitian format in februarie.

Mai mult decit dreptul la vot, femeile au primit dreptul de a si candida la aceste alegeri. Doua kuweitiene si-au depus candidatura la postul de consilier. Una dintre candidate este inginer chimist, iar cealalta este medic, a studiat in SUA si este mama a opt copii.

Familia Sabah, care conduce Kuweitul, a incercat vreme de sase ani sa introduca dreptul de vot pentru femei, dar initiativa a fost blocata de membrii islamisti din Adunarea Nationala. In mai 2005 initiativa a fost in sfirsit acceptata.