Papa Benedict al XVI-lea s-a adresat, in Piata Sfantul Petru din Roma, zecilor de mii de pelerini sositi in oras ca sa comemoreze un an de la moartea predecesorului sau, Ioan Paul al doilea. Papa Benedict a spus ca predecesorul sau si-a continuat misiunea de a conduce Biserica Catolica pana in ultima clipa a vietii sale. Papa Benedict al XVI-lea a salutat ceea ce el a numit imensa mostenire lasata de Papa Ioan Paul al II-lea:

"Mostenirea sa este imensa, dar mesajul lungului sau pontificat poate fi rezumat in cuvintele pe care le-a rostit aici, in Piaaa Sfantul Petru, pe 22 octombrie 1978, cand a devenit Papa. Ioan Paul a spus atunci 'Deschideti larg portile pentru Christos!'"

La 21 si 37 de minute, ora mortii lui Ioan Paul al doilea, Papa Benedict se va ruga impreuna cu credinciosii adunati in capitala Italiei. Tot atunci vor bate clopotele tutror bisericilor din Polonia, tara natala a defunctului pontif.

Ceremonii religioase sunt organizate la Varsovia si in orasul al carui arhiepiscop a fost Ioan Paul al doilea, Cracovia.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.