Membri ai echipelor de salvare se pregatesc sa aduca la tarm cadavrul uneia dintre victime Se crede ca scufundarea unui vas, avand pana la 150 de pasageri la bord, s-a soldat cu moartea a peste 50 de persoane. Au fost salvate cel putin 63 de persoane.

Bahrain este, din punct de vedere geografic, un arhipelag situat in Golful Persic, la est de Peninsula Arabica.

Vasul al-Dana s-a rasturnat nu departe de tarm, in conditiile in care, dupa cum au declarat BBC-ului niste martori oculari, marea parea sa fie calma.

'Nici un SOS'

Dupa cum a declarat agentiei France Presse seful pazei de coasta din Bahrain, Yussef al-Ghatim, naufragiul s-a produs la ora 21 si 45 de minute ora locala (18.45 GMT), langa unul dintre podurile care leaga capitala Manama de insula al-Muharraq.

Confirmand bilantul victimelor si al ranitilor la o conferinta de presa desfasurata la Manama, dl al-Ghatim a spus ca la bord se aflau mai putine persoane decat se anticipase.

"Organizatorul excursiei a spus ca au fost invitate 150 de persoane, dar e posibil ca inainte de ridicarea ancorei sa fi coborat pe tarm intre 14 si 20 de persoane", a declarat el.

Datele neoficiale sugereaza ca la bord se aflau cetateni straini si din Bahrain.

Paza de coasta din Bahrain a lansat imediat o operatiune de salvare, ajungand la locul naufragiului in cateva minute.

Fortelor locale li s-au alaturat scafandri americani si o ambarcatiune a Flotei a 5-a americane, care are o baza in apropiere.

Un martor ocular, aflat intr-o alta ambarcatiune, a fost intervievat de serviciul in limba araba al BBC.

Abd Ali Muhammad a declarat: "Eram in vecinatatea vasului care s-a rasturnat, l-am vazut aplecandu-se rapid pe o parte, apoi s-a rasturnat si i s-au stins luminile. Ne-am indreptat catre el si am reusit sa salvam sapte persoane."


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.