Bahrain este, din punct de vedere geografic, un arhipelag situat in Golful Persic, la est de Peninsula Arabica.

Vasul al-Dana s-a rasturnat nu departe de tarm, in conditiile in care, dupa cum au declarat BBC-ului niste martori oculari, marea parea sa fie calma.

'Nici un SOS'

Dupa cum a declarat agentiei France Presse seful pazei de coasta din Bahrain, Yussef al-Ghatim, naufragiul s-a produs la ora 21 si 45 de minute ora locala (18.45 GMT), langa unul dintre podurile care leaga capitala Manama de insula al-Muharraq.

Confirmand bilantul victimelor si al ranitilor la o conferinta de presa desfasurata la Manama, dl al-Ghatim a spus ca la bord se aflau mai putine persoane decat se anticipase.

"Organizatorul excursiei a spus ca au fost invitate 150 de persoane, dar e posibil ca inainte de ridicarea ancorei sa fi coborat pe tarm intre 14 si 20 de persoane", a declarat el.

Datele neoficiale sugereaza ca la bord se aflau cetateni straini si din Bahrain.

Paza de coasta din Bahrain a lansat imediat o operatiune de salvare, ajungand la locul naufragiului in cateva minute.

Fortelor locale li s-au alaturat scafandri americani si o ambarcatiune a Flotei a 5-a americane, care are o baza in apropiere.

Un martor ocular, aflat intr-o alta ambarcatiune, a fost intervievat de serviciul in limba araba al BBC.

Abd Ali Muhammad a declarat: "Eram in vecinatatea vasului care s-a rasturnat, l-am vazut aplecandu-se rapid pe o parte, apoi s-a rasturnat si i s-au stins luminile. Ne-am indreptat catre el si am reusit sa salvam sapte persoane."