Saddam Hussein a cunoscut, aproape in detaliu inaintea interventiei SUA si a aliatilor sai, planurile militare ale acestora, reiese din documente date publicitatii pe site-ul oficial al U.S. Army Foreign Military Studies Office. Veridicitatea documentelor nu este confirmata suta la suta.

Vladimir Teterenko, ambasadorul Moscovei la acea data la Bagdad, a pus la dispozitia irakienilor informatii militare secrete americane. Unul dintre documentele postate este un raport de mina care prezinta o intilnire intre ambasadorul rus si inalti oficiali irakieni. Se pare ca, in cadrul acestei intilniri, Teterenko a oferit informatii referitoare la capacitatile militare americane amplasate la granitele Irakului: numarul de militari americani, numarul de tancuriºsi elicoptere, precum si modul amplasarii lor. Numele lui Vladimir Teterenko figureaza si pe lista cu persoane pe care Comisia Volker le-a acuzat de implicare in activitati ilegale in cadrul programului umanitar al ONU pentru Irak - "Petrol contra hrana".

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.