Peste doua milioane de musulmani sositi din intreaga lume participa zilele acestea la marele pelerinaj de la Mecca, considerat de credinciosi un drum pe care orice musulman trebuie sa-l parcurga macar o data in viata.
Ieri, un numar-record de pelerini musulmani s-au indreptat spre muntele Arafat, relatau posturile tv arabe, ai caror reporteri opinau ca ar fi vorba, dupa toate aparentele, de cel mai mare pelerinaj inregistrat vreodata.

Dupa ce si-au petrecut noaptea in Valea Mina, cei peste doua milioane de pelerini s-au indreptat, conform traditiei, spre muntele Arafat, pentru a se ruga pentru iertarea pacatelor intr-o ceremonie ce simbolizeaza Judecata de Apoi. Acest episod este considerat ca fiind cel mai important al pelerinajului.
Astazi, cu ocazia zilei Aid Al-Adha, pelerinii se deplaseaza spre orasul natal al profetului Mohamed, ritualul zilelor noastre fiind identic cu pelerinajul efectuat de profet acum 1415 ani. Aici urmeaza sa fie sacrificati miei, in memoria sacrificiului lui Abraham, iar apoi pelerinii se reintorc la Mina pentru a arunca cu pietre in stelele funerare care il simbolizeaza pe Satana.
Autoritatile saudite au suplimentat anul acesta numarul fortelor de ordine insarcinate cu buna desfasurare a marelui pelerinaj, pentru a evita tragediile petrecute in ultimii ani, cand sute de pelerini au murit zdrobiti sau asfixiati in busculade.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.