China a devenit un adevarat "supermarket" pentru japonezii bogati care cauta organe umane folosite in transplanturi. Cei interesati de o astfel de "marfa" gasesc cu usurinta ceea ce cauta, pentru ca organele sunt de obicei prelevate de la prizonieri executati. Astfel, un rinichi se vinde cu 53.000 de euro, in timp ce un ficat se gaseste contra sumei de 126.000 de euro.

Oferta este indestulatoare pentru japonezii in cautare de organe: se estimeaza ca, anual, in China sunt executati aproximativ 8.000 de prizonieri. De multe ori, organele lor sunt prelevate, vandute spitalelor, care la randul lor le ofera celor care au nevoie de transplanturi si detin si sumele necesare.

Este cazul lui Kenichiro Hokamura, un om de afaceri japonez care avea nevoie de un transplant de rinichi. Barbatul a preferat sa cumpere de pe Internet un organ din China decat sa astepte pe lista de transplanturi luni intregi. "Erau 100 de pacienti care asteptau pentru un organ numai in prefectura in care locuiesc eu. As fi murit pana primeam un rinichi", a declarat Hokamura cotidianului britanic "The Independent".