Salariul presedintelui si directorului executiv al producatorului de tutun si alimente Altria, Louis Camilleri, a crescut anul trecut cu 33%, la 18,13 milioane de dolari, avansul fiind generat atat de majorarea remuneratiei si a bonusurilor, dar si a altor compensatii, transmite Reuters.

Din luna mai a anului trecut, Camilleri primeste, lunar, un salariu de 1,75 milioane dolari, remuneratia anterioara fiind de 1,5 milioane dolari. Totodata, anul trecut, presedintele Altria a primit bonusuri de 4,2 milioane dolari, fata de 3,25 milioane dolari in 2004.

Pe de alta parte, salariul lui Roger Deromedi, presedintele Kraft, companie detinuta in majoritate de Altria, a avansat anul trecut cu mai putin de 2,8%. Astfel, din aprilie 2005, Deromedi primeste, lunar, 1,2 milioane de dolari.

Bonusurile primite de Deromedi anul trecut s-au plasat la 1,4 milioane de dolari, fata de 1,8 milioane de dolari in 2004. Remuneratia totala a sefului Kraft, incluzand salariul, bonusurile si castigurile din actiuni, a fost de 11,9 milioane de dolari.

Anul trecut, Altria a consemnat un profit de 10,4 miliarde de dolari, in crestere cu 10,8% fata de 2004, in timp ce profitul net al Kraft s-a redus cu 1,2%, la 2,63 miliarde de dolari. Producatorul de alimente a anuntat ca va inchide mai multe unitati de productie, in incercarea de a reduce costurile. De asemenea, compania va renunta la 8.000 de locuri de munca.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.