Procesul marocanului de 37 de ani, Zacarias Moussaoui, singurul om judecat in Statele Unite pentru implicare in atentatele de la 11 septembrie 2001, s-a intrerupt. Judecatorul de la Curtea federala din Alexandria, nordul Virginiei, are acum in vedere suspendarea aplicarii pedepsei cu moartea, dupa ce un avocat guvernamental a incalcat procedurile legale si a transmis informatii confidentiale unor martori. Inca din aprilie anul trecut inculpatul, care in momentul atentatelor era deja arestat, a pledat vinovat pentru toate cele 6 capete de acuzare. Deoarece pentru 3 dintre acuzatii legea americana prevede pedeapsa cu moartea, juriul selectat trebuia doar sa decida daca Moussaoui va fi inchis pe viata sau executat prin injectie letala.

Judecatorul federal, Leonie Brinkema, a intrerupt procesul imediat dupa sosirea acuzatului si inainte de cea a juratilor, anuntand ca un avocat al administratiei federale aeriene a furnizat copii ale stenogramei primei zile a procesului mai multor martori, care urmau sa fie audiati atat de acuzare, cat si de aparare. Avocatul, la care judecatorul federal s-a referit doar cu pseudonimul de "doamna Martin", ar fi discutat totodata cazul cu potentialii martori, influentandu-le acestora opiniile. Moussaoui a fost inculpat in decembrie 2001, dar procesul sau s-a amanat de mai multe ori din cauza unei dispute referitoare la accesul sau la martori esentiali, apartinand gruparii teroriste Al-Qaeda.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.