Dupa 10 ani de proteste si dezbateri publice, parlamentul din Atena a votat o lege care permite incinerarea mortilor
Interdictia impusa pina acum de Biserica Ortodoxa a iscat dezbateri publice si tensiuni sociale. Problemele cele mai mari sint in Atena, unde, practic, nu mai exista locuri de veci libere, iar trupurile sint deshumate dupa trei ani si reingropate in spatii mai mici, in locurile de veci ale familiei. Biserica Ortodoxa, desi se impotriveste si in prezent incinerarii, considerind-o un act de profanare, a facut un compromis. Conditia impusa este aceea ca legea sa includa un articol care sa precizeze ca incinerarea poate fi facuta doar in cazul persoanelor a caror religie permite acest lucru.

Parlamentarii greci spera ca Biserica Ortodoxa sa isi revizuiasca pozitia severa fata de acest subiect, mai ales ca si in rindul credinciosilor ei creste numarul celor care solicita o viitoare incinerare. Legea votata acum mai permite si infiintarea primului crematoriu din Grecia.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.