In urma analizelor efectuate pe o lebada gasita in nordul tarii, s-a stabilit ca virusul H5N1 i-a provocat moartea. Dupa descoperirea primului caz de gripa aviara in Polonia, autoritatile sunt in stare de alerta. Ministerul Agriculturii urmeaza sa anunte primele masuri ce vor fi luate. In acest timp, o celula de criza a fost formata la Torun. In zona unde a fost descoperita lebada moarta s-a instituit un perimetru de siguranta de trei kilometri.

Ingrijorarea autoritatilor poloneze este cu atat mai mare cu cat mai multe cazuri de gripa aviara au fost detectate in ultimele zile in apropierea frontierelor cu Germania, dar si cu Slovacia. De altfel, majoritatea statelor din Europa au raportat cazuri de gripa aviara. Virusul inalt patogen a aparut in 2003 in Asia de Sud-Est si s-a extins treptat si in alte tari. Cel putin 80 de persoane au murit in regiune in urma contractarii H5N1, dintre care 4 in Turcia.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.