Cotidianul american "New York Times" a dat in judecata Pentagonul, solicitand Curtii Supreme de la Washington sa ordone Departamentului Apararii sa faca publice toate documentele referitoare la programul de interceptare a convorbirilor telefonice. Noul demers survine pe fundalul unei scaderi record a cotei de popularitate a liderului de la Casa Alba, ultimele sondaje aratand ca 59% dintre americani dezaproba modul in care presedintele Bush isi exercita atributiile.

Cotidianul "New York Times" doreste acces la documente care includ totalitatea notelor informative interne si transcrierile mesajelor electronice de monitorizare a convorbirilor telefonice in absenta unui mandat din partea justitiei. Conducerea ziarului doreste, totodata, sa obtina numele persoanelor sau grupurilor identificate in cadrul programului.

"New York Times" a declansat un scandal de proportii in luna decembrie, publicand informatii referitoare la programul Agentiei Nationale de Securitate de interceptare a mii de convorbiri telefonice fara mandate din partea justitiei. Informatiile publicate au generat un val de critici la adresa modului in care liderul de la Casa Alba gestioneaza razboiul impotriva terorismului, in timp ce cota de popularitate a presedintelui George W. Bush a atins cel mai scazut nivel, 34%, de la alegerea sa la Casa Alba in anul 2000. In ianuarie 2006, aceasta era de 42% insa a pierdut opt procente in decurs de o singura luna. In octombrie, popularitatea lui Bush scazuse la 35%, dupa uraganul Katrina si dupa ce numarul americanilor morti in Irak atinsese pragul psihologic de 2.000.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.