La trei zile de la uriasa alunecare de teren din Filipine, care a acoperit un sat intreg, echipele de salvare au detectat sunete sub valurile de pamant. Echipele de salvare din Filipine au scos 50 de supravietuitori de sub valurile de pamant din satul Guin-sau-gon, devastat de alunecarea de teren de vineri. Specialistii cauta cu aparate ultrasensibile urme de viata si posibili supravietuitori ai catastrofei de vineri de la Guin-sau-gon. Ei au auzit mai multe zgomote in dreptul scolii, in care se aflau 250 de elevi si profesori.

Salvatorii si cei 30 de puscasi marini americani, au inceput sa sape un tunel pentru a ajunge la scheletul scolii si un alt tunel spre sala de festivitati a satului, acoperita cu 10 metri de pamant, unde avea loc o petrecere a femeilor. Un sef al unei echipe de interventie a confirmat ca s-au detectat sunete, dar a precizat ca este posibil sa fi fost o miscare a rocilor. Ca sa fie siguri, salvatorii au inceput sa sape exact in acel loc. Cand tunelul va avea cativa metri adancime, puscasii marini americani vor folosi detectoare de miscare pentru a gasi posibili supravietuitori.

Sarcina echipelor de interventie este aproape imposibila tinand cont ca satul filipinez a fost acoperit de o intindere de noroi de 9 kilometri patrati. Un martor, care a vazut cum torentele ingroapa scoala, sustine ca imobilul se afla la peste 20 de metri sub pamant. Sansele de a mai gasi persoane in viata, la trei zile de la dezastru, sunt extrem de mici. Daca s-au format pungi de oxigen, acum sunt pe terminate, crede un responsabil din zona. Pana in prezent au fost recuperate peste 70 de cadavre, iar intre 900 si 1400 de persoane sunt date disparute.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.