Echipele de salvare de la Guisaugon, Filipine, sapa fara oprire, de trei zile, cautand cu disperare supravietuitori sub marea de noroi intinsa pe o suprafata de 9 km patrati si care pe alocuri are o grosime de 30 de metri. Intre timp, o noua alunecare de teren produsa in noaptea de sambata spre duminica in sudul Filipinelor a ucis cel putin zece persoane.

Mesajele disperate trimise in noaptea de vineri de cei 206 copii si 40 de profesori ingropati de vii in scoala de la Guisaugon, care implorau sa fie salvati, le-au sfasiat inimile localnicilor. Dupa ora locala 19.00 (11.00 GMT), s-a lasat o liniste deplina, iar salvatorii nu au mai putut scoate decat trupurile lipsite de viata ale micutilor din ciclul primar. "Inca mai traim! Suntem toti intr-o singura camera", suna mesajul primit de Pamela Tiempo, a carei mama se afla printre profesorii ingropati de vii. Ultimul SMS iesit din mormantul in care se transformase scoala a fost: "Suntem inca in viata. Scoateti-ne afara".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.