Fostul presedinte irakian Saddam Hussein ar fi prevenit Washingtonul, inainte de 1990, in legatura cu faptul ca atentate teroriste importante vor fi comise pe teritoriul american, potrivit unor casete secrete obtinute de canalul de televiziune american ABC. Casetele cu o durata de 12 ore, intregistrate in anii 1990 in biroul prezidential al lui Saddam Hussein, au fost trimise canalului ABC de un fost inspector al ONU, Bill Tierney, care le-a tradus pentru FBI, se mentio+neaza intr-un comunicat al televiziunii americane.

"Terorismul a sosit. Le-am spus americanilor cu mult timp inainte de 2 august, si britanicilor de asemenea, ca in viitor vor fi comise atentate teroriste cu arme de distrugere in masa", afirma Saddam pe una dintre casetele audio. Pe data de 2 august 1990 trupele irakiene au invadat Kuweitul, precizeaza sursa citata."Si ce ar putea impiedica, in viitor, o masina capcana sa provoace o explozie nucleara la Washington sau un atac bacteriologic sau biologic?", afirma fostul presedinte irakian, adaugand ca Irakul nu intentioneaza sa comita o astfel de actiune. "Este inca in faza de pregatire, insa aceste atacuri nu vor veni din partea Irakului", a mai spus el.

Potrivit ABC, aceste casete dezvaluie intre altele ca Irakul ar fi incercat sa ascunda informatii in legatura cu programe de arme de distrugere in masa.
In cadrul unei intalniri, pe care canalul de televiziune o califica ca fiind "capitala", Saddam Hussein si importanti consilieri discuta despre descoperirea de catre inspectorii ONU a unui program de arme biologice, pe care Bagdadul pana atunci i-a negat existenta.

"Nu am dezvaluit tot ce avem", a declarat Hussein Kamel, unul dintre responsabilii insarcinati cu programele de distrugere in masa. "Nu le-am vorbit nici despre tipul de arme, nici despre cantitatea materialelor pe care le importam, nici despre cantitatea celor pe care le producem, si nici despre cele pe care le utilizam", a mai spus el.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.