O echipa internationala de arheologi a anuntat o noua mare descoperire in Egipt. Ei au scos la suprafata un mormant intact in Valea Faraonilor. Arheologii spun ca este cea mai importanta descoperire de acest gen din ultimii mai bine de optzeci de ani. In timp ce faceau excavari de rutina anul trecut arheologii au descoperit ceea ce parea sa fie un put facut de om.

La inceputul acestei luni, ei au dat peste o camera ascunsa inauntrul putului. Iar vineri unele dintre blocurile de piatra care blocau intrarea au fost inlaturate, scotand la iveala imaginea unui loc ascuns de ochii lumii in urma cu aproximativ trei mii de ani.

In interiorul micutei camere sunt cinci sicrie de lemn, cu fete pictate in rosu si galben si corpurile in dungi negre si galbene, precum bandajele medicale.

Cel putin unul dintre sicrie este usor deschis, iar inauntru se poate vedea un cadavru mumificat.

Acesta este primul mormant intact descoperit in ultimii peste 80 de ani la doar o aruncare de piatra de mormantul lui Tutankamon. Arheologii spun ca descoperirea ar putea schimba radical modul de interpretare a istoriei Egiptului antic.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.