Virusul letal H5N1 al gripei aviare are origine chineza si este "vechi" de 10 ani. Aceasta este concluzia la care a ajuns chiar un grup de oameni de stiinta chinezi. Ingrijorarea expertilor din domeniul sanatatii a crescut in ultimele zile, dupa ce "virusul ucigas" a fost depistat si in Africa.

China e "patria" gripei aviare. Cel putin asa sustin specialistii care, pret de mai bine de un an, au examinat zeci de mii de pasari. "Virusul ucigas" H5N1 al gripei aviare exista de un deceniu la pasarile de curte din sud-estul Chinei, de unde pasarile migratoare l-au adus in Turcia, releva analizele genetice efectuate de un grup de oameni de stiinta chinezi, transmite Rompres.

In cursul cercetarii, specialistii chinezi au examinat 13.000 de pasari salbatice si 50.000 de pasari de curte din mai multe localitati din sud-estul Chinei, in perioada ianuarie 2004 pana in iunie 2005, cand autoritatile chineze au interzis aceasta cercetare. Autoritatile de la Beijing au negat vehement concluzia potrivit careia China ar fi "patria" virusului H5N1 al gripei aviare.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.