Responsabilii palestinieni s-au strans sambata in jurul mormantului lui Yasser Arafat din Ramallah intr-o tacere de nedescris.
Au pastrat un moment de reculegere si au ascultat cateva versete din Coran. Sfarsitul lunii sfinte a Ramadanului, marcat in Teritoriile ocupate prin inmormantarea liderului palestinian, a insemnat inceputul unei perioade de 40 de zile de doliu.
SA FIE DESHUMAT. Palestinienii si-au inmormantat liderul si continua sa planga. Unul dintre medicii personali ai lui Arafat, iordanianul Ashraf al-Kourdi, cere insistent deshumarea trupului neinsufletit ingropat la Muqata, cartierul general din Ramallah. Familia si o parte a oficialilor palestinieni cred ca liderul de la Ramallah a fost otravit. Neurologul Al-Kourdi, care sustine ca motivele medicale ale mortii nu sunt clare pentru nimeni, face presiuni pentru a i se permite sa-l autopsieze pe liderul palestinian.
PROMISIUNE. Disparitia fizica a lui Arafat a trezit un interes deosebit al administratiei SUA fata de Orientul Mijlociu. Presedintele Bush s-a declarat din nou in favoarea formarii unui stat palestinian independent pana in 2009. Palestinienii se pregatesc de alegeri, care ar urma sa aiba loc pana la 9 ianuarie 2005.

Gardianul

Sursa: GardianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.