Autoritatile bulgare vor introduce, in 2006, noi pasapoarte care vor contine date biometrice, transmite site-ul Internet Novinite.com. Pasapoartele vor include un dispozitiv electronic pe care vor fi stocate caracteristicile biometrice ale posesorilor lor, a declarat Boyko Kotsev, adjunctul ministrului de interne bulgar

Boyko Kotsev a explicat ca Bulgaria va trebui sa introduca aceste documente inainte de a adera la UE. Potrivit declaratiilor lui, autoritatile de la Sofia sunt pregatite sa faca acest lucru, insa mai trebuie sa depaseasca unele obstacole de natura financiara si tehnica. Hotararea de introducere a acestor dispozitive in documentele de calatorie a fost luata in conformitate cu o decizie a ministrilor de interne din statele membre ale Uniunii Europene. Decizia UE prevede ca amprentele digitale si caracteristicile biometrice faciale vor trebui sa existe obligatoriu in pasapoartele europene. Prin aceasta masura, UE cauta sa imbunatateasca securitatea documentelor de calatorie, pentru a lupta impotriva terorismului si a imigrarii ilegale. Potrivit unor calcule estimative efectuate de autoritatile britanice, costul unui astfel de pasaport se va ridica la aproximativ 85 de lire sterline.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.