Politia britanica a dezvaluit un plan care viza rapirea lui Leo Blair, fiul cel mic al premierului britanic, informeaza „The Sun”. Planul a fost pus la cale de extremistii din gruparea „Tati pentru Justitie”. Pentru ca fondatorul miscarii s-a dezis de aceste practici, el a fost amenintat cu moartea

Un grup de persoane care fac parte din gruparea "Fathers 4 Justice" ("Tati pentru Justitie") a pus la cale in luna decembrie un plan de rapire a fiului cel mic al premierului britanic, Leo Blair. Detectivii britanici au reusit sa scoata la iveala ceea ce ar fi putut deveni evenimentul anului in Marea Britanie. Se pare ca politia britanica a aflat de acest plan accidental, deoarece latura extremista a organizatiei in cauza era monitorizata din 2002. "Tatii furiosi" au incercat sa il rapeasca pe micul Blair doar pentru a-si face publicitate, considera politia britanica.

"Din fericire, am reusit sa descoperim aceasta afacere inca din prima faza. Nu am operat inca nici o arestare, cu toate ca putem spune ca monitorizam inca anumite persoane. A fost o operatiune foarte bine gindita", a declarat o sursa din politie pentru "The Times".

Cadou de Craciun

Complotistii intentionau sa il rapeasca pe Leo Blair de Craciun si sa il tina ascuns doar pentru o perioada scurta de timp, fara intentia de a-l rani. Politia britanica a inceput sa investigheze grupurile extremiste ale miscarii inca de la mijlocul lunii decembrie. Ca urmare a acestui fapt, majoritatea membrilor gruparii au mers singuri la politie. Ei doreau astfel sa-i asigure pe politisti ca grupul lor nu era implicat in nici un fel de actiune. Politia britanica a refuzat sa faca comentarii oficiale in jurul scandalului, invocind "motive de securitate".

Nici familia Blair nu a dorit sa faca comentarii in jurul acestui subiect. "Erau, evident, deosebit de ingrijorati, asa cum orice parinte ar fi fost. Au fost insa asigurati ca politia detine controlul", a declarat o sursa din politie pentru "The Sun". In orice caz, cei trei copii ai premierului britanic se bucura de securitate sporita din partea autoritatilor, astfel incit este foarte greu de crezut ca planul ar fi putut reusi.

Cine sint tatii?

Parlamentul britanic a votat in 1989 o lege controversata, care permite mamelor divortate sa refuze tatilor naturali dreptul sa isi mai vada copiii. Matt O’Connor este fondatorul organizatiei "Fathers 4 Justice", care are ca scop eliminarea acestei legi. In numai citiva ani de la infiintare, organizatia s-a extins in SUA si in Canada, numarul membrilor inscrisi in prezent fiind de peste 10.000, conform site-ului oficial al miscarii.

Propaganda ideilor organizatiei se facea, cel putin pina in prezent, prin actiuni pasnice. Membrii gruparii obisnuiesc sa se costumeze in supereroi si sa escaladeze cele mai celebre cladiri din lume pentru a-si face publicitate.

Politia britanica a catalogat, in urma cu patru ani, aceasta miscare ca fiind extremista.

Insusi fondatorul miscarii a fost amenintat cu moartea de catre mai "tinerii" sai colegi, deoarece nu era de acord cu actiuni mai dure. Ideile miscarii au stat la baza unui film - Evelyn , cu Pierce Brosnan in rolul principal. Brosnan interpreteaza un tata irlandez care se lupta in Justitie pentru dreptul de a-si vedea copilul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.