In conditiile in care spatiul din inchisorile americane este extrem de limitat, iar numarul "locatarilor" acestora este in crestere, un congressman din statul Idaho propune ca detinutii sa doarma pe ture, asa cum se obisnuieste uneori in cadrul armatei SUA.

"De ce are nevoie fiecare detinut de un pat al lui? In armata se doarme deseori in schimburi", a spus senatorul Robert Geddes, citat de Reuters. Problema se pune in contextul in care mai multe state au inasprit pedepsele pentru traficul de droguri. Ca rezultat, spatiul din inchisori este tot mai neincapator. In prezent Idaho numara aproximativ 7.000 de detinuti, iar numarul creste cu circa sapte procente pe an. Potrivit lui Geddes, contribuabilii nu ar trebui sa suporte costul transferarii unor detinuti catre alte state, asa cum se intampla in Idaho. "Costurile sunt uriase", avertizeaza senatorul, care a primit numeroase apeluri de la rude ale detinutilor incantate de ideea ce i-ar tine aproape pe cei dragi.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.