Furtuna care a afectat nordul Europei, la sfarsitul saptamanii trecute, s-a soldat cu 14 morti in Danemarca, Suedia si Marea Britanie, precum si cu patru disparuti, relateaza AFP.

Cele mai afectate tari sunt Suedia, unde au murit sapte persoane. De asemenea, 405.000 locuinte nu beneficiaza de curent electric, traficul rutier si feroviar a fost perturbat si s-au inregistrat importante pagube materiale. In sudul tarii, patru soferi au murit din cauza copacilor care s-au prabusit peste vehicule. O a cincea persoana a fost zdrobita de o masina, cand a iesit din vehicul pentru a inlatura un copac din drum. De asemenea, un fermier a murit si un alt barbat a decedat alunecand de pe acoperisul casei.

Intemperiile s-au soldat cu pagube materiale majore si in nordul insulelor britanice, unde trei persoane au murit, iar alte doua sunt date disparute. Mii de locuinte au fost evacuate, iar mai multe elicoptere au participat la operatiuni de salvare, duminica, la Carlisle, unde numeroase persoane se refugiasera pe acoperisurile caselor indundate. Rafale puternice de vant, cu o viteza de 140 de kilometri pe ora, au provocat esuarea unui feribot al companiei P/O, sambata, pe coasta vestica a Scotiei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.