Organizatia terorista al-Qaida recruteaza persoane infectate cu virusul HIV pentru a comite atentate sinucigase, potrivit unor documente publicate de saptamanalul "The Sunday Mirror". Sunt cautati, de asemenea, militanti purtatori ai altor afectiuni sanguine letale, pentru ca impactul atacurilor sinucigase sa fie cat mai devastator. Liderii retelei prefera fanatici care sunt infectati cu HIV sau care sufera de hepatita si febra hemoragica. Scopul acestor recrutari este de a spori "rata mortalitatii" in momentul in care un kamikaze infectat se arunca in aer.

Publicatia britanica citeaza ca sursa a acestor informatii documente distribuite militarilor britanici aflati in taberele din Irak, precum si de pe teritoriul european. "Exista dovezi ca teroristii ar putea recruta in mod deliberat voluntari care sufera de boli ce se raspandesc prin contactul cu sangele contaminat", subliniaza documentul in capitolul intitulat "HIV/Hepatita".

Expertii considera ca fragmentele de os si stropii de sange care se imprastie in timpul unui atac sinucigas ar putea penetra pielea si infecta o victima aflata la 50 de metri departare, motiv pentru care documentele ii avertizeaza pe militari sa poarte haine de protectie speciale in timpul misiunilor.

Toate bazele trebuie sa aiba tragatori de elita ascunsi in spatele echipelor de aparare, care sa fie pregatiti sa repereze eventuali atacatori sinucigasi. Aceste recomandari le-au fost facute soldatilor britanici dupa atentatele comise la 7 iulie, la Londra, soldate cu 52 de morti si sute de raniti.

Potrivit publicatiei britanice, un purtator de cuvant al Ministerului Apararii de la Londra a confirmat ca noua amenintare e luata serios in calcul. "Armata intreprinde toate eforturile posibile pentru a-i pregati pe militari sa faca fata oricarei amenintari posibile", a dat asigurari purtatorul de cuvant, citat sub protectia anonimatului.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.