Reticenta Papei, comentata de presa

Analizand stilul Papei Benedict XVI, aflat in evident contrast cu cel al predecesorului sau, publicatia ungara "Nepszabdsag" constata ca Joseph Ratzinger nu are obiceiul sa se apropie prea mult de multimea entuziasta, ca la audiente ii saluta pe putini in mod personal si ca nu face nici invitatii la slujbele private. Acelasi ziar observa ca reticenta noului papa a fost remarcata si de catre Curia papala.

Apropiatii lui Ratzinger sustin ca pe vremuri acesta era mult mai comunicativ si ca in timpul plimbarilor sale discuta adeseori cu oamenii care ii adresau intrebari sau doreau sa ii transmita salutari. Astazi insa, a devenit mult mai rezervat, fara ca motivele acestei reticente sa fie foarte clare. Autorul articolului este da parere ca atitudinea este cu atat mai greu de explicat cu cat stilul Papei Ioan Paul al II-lea a fost unul diferit.

Artistii care sustin concertul traditional de Craciun de la Vatican si-au exprimat nemultumirea fata de faptul ca Benedict XVI, abatandu-se de la obiceiurile fostului papa, nu le-a transmis in acest an salutari.

Nuntii papali, reprezentanti diplomatici permanenti ai Vaticanului in strainatate, se plang de faptul ca, de opt luni incoace, suveranul pontif nu a avut timp sa ii primeasca nici macar in mod colectiv, chiar daca Ioan Paul al II-lea avea intrevederi personale cu fiecare dintre ei. Benedict XVI a pastrat obiceiul lui Karol Wojtyla de a participa in fiecare dimineata la slujbe private, in schimb a renuntat sa cheme invitati la serviciul religios. In acelasi timp, Curia papala a fost surprinsa de faptul ca Ratzinger doreste sa viziteze anual cel mult doua parohii, in conditiile in care predecesorul sau a vizitat 317 parohii in 27 de ani.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.