Cariera politica a lui Charles Kennedy (foto), presedintele liberal-democratilor britanici, este sub semnul intrebarii, mai multi colegi cerandu-i sa demisioneze, dupa ce acesta a admis ca are probleme cu bautura. Europarlamentarul liberal-democrat Chris Davies l-a somat pe Kennedy sa renunte la planul de a organzia alegeri interne in partid si de a candida pentru un nou mandat, scrie Reuters.

Kennedy, care conduce partidul din 1999, a admis ca urmeaza de 18 luni un tratament de dezalcoolizare, dar a subliniat ca problema ar fi rezolvata. "Incerc sa rezolv o problema cu bautura", a declarat liderul liberal-democratilor, adaugand ca, data fiind natura personala a acestor dificultati, i se pare "just" sa solicite "imediat" alegeri interne in cadrul partidului de centru. Chris Davies, care conduce un grup de 12 liberal-democrati din Parlamentul European, l-a atacat ferm, sustinand ca alcoolismul nu se rezolva atat de usor. "Care este expresia aceea americana oribila? Este un om mort, pe picioare", a declarat, acid, Davies. "Kennedy trebuie sa inteleaga ca nu inseamna ca un alcoolic care recunoaste ca are aceasta problema a si rezolvat-o", a adaugat el.

Davies a avertizat ca partidul risca sa piarda voturi importante, deoarece oamenii nu vor vota un partid din cauza ca le e mila de liderul acestuia. Marturisirea socanta a lui Kennedy a starnit reactii controversate in randul partidului, unii membri cerandu-i demisia, altii asigurandu-i sprijinul.

Partidul s-a clasat pe locul al treilea la alegerile din mai anul trecut, obtinand 62 de locuri in Camera Comunelor. Alcoolismul lui Kennedy nu era un secret in Westminster, cartierul in care se afla Parlamentul si ministerele, iar deputatul scotian, intrebat de mai multe ori in legatura cu acest subiect, respingea orice aluzie.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.