Coreea de Nord a intensificat campania impotriva parului lung si a tinutelor vestimentare neglijente, pe care le califica drept "decadenta capitalista", informeaza Mediafax. Posturile de televiziune si radio si publicatiile din Coreea de Nord le-au cerut angajatilor barbati sa poarte parul scurt, nu mai lung de cinci centimetri, si sa se tunda de doua ori pe luna. Postul de televiziune nord-coreean a explicat chiar ca parul lung "consuma multe elemente hranitoare" si poate priva creierul de o parte a energiei sale.

Radioul din Phenian considera ca tinuta vestimentara adecvata este importanta "pentru respingerea manevrelor inamice de infiltrare a ideilor si stilului de viata capitalist". Cotidianul Partidului Comunist aflat la putere, Rodong Sinmun, a lansat un avertisment impotriva decadentei: "Oamenii care poarta haine de un anumit gen si au o viata care nu li se potriveste vor deveni idioti si vor conduce la ruina natiunii", a afirmat publicatia. Postul de televiziune a prezentat imagini cu nord-coreeni cu parul lung pe strazile din Phenian, intr-o emisiune neobisnuita in care a fost folosita o camera ascunsa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.