Scaun electric pentru Hitler: asta ar fi fost soarta Fhrerului odata ajuns pe miinile lui Churchill. Documente descoperite recent dezvaluie intentiile primului-ministru britanic

Seful cabinetului Marii Britanii intentiona sa-l execute pe Adolf Hitler pe un scaun electric si fara un proces prealabil. Conform documentelor arhivelor londoneze, a caror declasificare a trebuit sa astepte sase decenii, o soarta asemanatoare ar fi urmat sa aiba si restul liderilor nazisti.

Executia, cea mai buna solutie

Desi, in acea vreme, in regat era la moda spinzuratoarea, Churchill ar fi preferat scaunul electric, intentionind chiar sa achizitioneze special un asemenea aparat din Statele Unite. "Un proces normal ar insemna o farsa. Un proces echitabil ar implica mult prea multe complicatii. Criminalii trebuie executatii precum gangsterii", ar fi spus liderul britanic.

Acesta mai avea in plan sa invadeze trei sate germane, in vara anului 1942, ca raspuns la macelul care avusese loc cu cinci zile in ainte, cind trupele germane au ucis 450 de locuitori ai unui sat situat la nord de Praga.

Pro-Stalin, anti-Gandhi si De Gaulle

Winston Churchill dorea sa-l lase pe Mahatma Gandhi sa moara, daca liderul spiritual indian ar fi intrat in greva foamei cit timp era prizonier al britanicilor, in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Churchill era si impotriva generalului francez de Charles Gaulle: "Atita timp cit nu ne debarasam de acesta, nu vom avea o relatie de incredere cu Franta", adauga britanicul. Despre Stalin, insa, Churchill avea o parere extrem de buna, descriindu-l ca fiind "un mare om, de o intelepciune remarcabila.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.