Presedintele ales al Boliviei, Evo Morales, care va prelua functia in mod oficial miine, a promis ca nu vor fi confiscate sau expropriate concesiunile petroliere. 26 de companii straine detin astfel de concesiuni in Bolivia. In timpul campaniei electorale, Morales se declarase in favoarea nationalizarii industriei gazelor nationale, principala bogatie a tarii. Morales este primul presedinte indigen al Boliviei, in conditiile in care 65% dintre locuitorii tarii se declara amerindieni.

Noul presedinte, de stinga, promisese si ca va legaliza cresterea plantelor de coca, materia prima a cocainei, dar numai in scopuri medicale. Morales, fermier de coca la rindul sau, a promis in schimb toleranta zero impotriva cocainei. In primul sau discurs de la alegere, Morales a criticat SUA si s-a declarat un sustinator al presedintelui cubanez Fidel Castro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.