Presa locala relateaza ca premierul Israelului, Ariel Sharon, a fost dus de urgenta la spital in urma unui atac de inima minor.

El isi pierduse cunostinta inainte de a fi dus la spital dar ulterior si-a revenit, potrivit relatarilor.
Ariel Sharon a fost transportat la spitalul Universitatii Hadassah din Ierusalim- a relatat canalul 2 al televiziunii israeliene.

Ariel Sharon are 77 de ani si in ultimii ani nu se stie sa fie avut probleme de sanatate serioase in trecut.
Reprezentantii spitalului au declarat ca viata lui nu este in pericol.

Ariel Sharon detine functia de premier al Israelului din 2001 dar recent a parasit partidul de guvernamant, Likud, declarand ca nu poate continua eforturile de pace cu palestinienii daca pierde timp luptandu-se cu factiunile din Likud care nu ii sustin planurile. El a decis sa formeze un nou partid.

Plecarea din partid este un gest care a transformat complet scena politica israeliana si se pare ca riscul politic asumat de Ariel Sharon prin acest gest va da roade.

Sondajele de opinie arata ca la alegerile viitoare partidul lui Ariel Sharon ar putea castiga in jur de 30-33 de mandate din cele 120 in viitorul Parlament, probabil suficient cat sa ii asigure un al treilea mandat.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.