Croatia ar dori sa se alature Uniunii Europene inainte de 2009, avand in vedere ca la Comisia Europeana se lucreaza rapid in acest sens, dar fara a fi stabilita o data fixa. Aflat la Bruxelles, la sfarsitul saptamanii trecute, premierul croat Ivo Sanader sublinia ca, pentru croati, ar fi foarte important sa aiba prilejul de a participa la alegerile europene din 2009. Sustinandu-si punctul de vedere, Sanader, citat de EUobserver, reamintea ca tara sa a adoptat "o multitudine de legi" ce au vizat indeplinirea cat mai rapida a acquis-ului comunitar, fapt ce a si permis obtinerea, in octombrie, a statutului de candidat la UE.

Olli Rehn, comisarul european pentru Extindere, a refuzat, in declaratiile sale din ultimele zile, sa se pronunte in privinta sanselor Croatiei de a adera la UE inainte de 2009, dar a precizat ca procesul de negociere a primelor capitole politice ale aderarii va demara la inceputul anului 2006.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.