International19 Decembrie 2005

Lectura de un minut

Croatia ar dori sa se alature Uniunii Europene inainte de 2009, avand in vedere ca la Comisia Europeana se lucreaza rapid in acest sens, dar fara a fi stabilita o data fixa. Aflat la Bruxelles, la sfarsitul saptamanii trecute, premierul croat Ivo Sanader sublinia ca, pentru croati, ar fi foarte important sa aiba prilejul de a participa la alegerile europene din 2009. Sustinandu-si punctul de vedere, Sanader, citat de EUobserver, reamintea ca tara sa a adoptat "o multitudine de legi" ce au vizat indeplinirea cat mai rapida a acquis-ului comunitar, fapt ce a si permis obtinerea, in octombrie, a statutului de candidat la UE.

Olli Rehn, comisarul european pentru Extindere, a refuzat, in declaratiile sale din ultimele zile, sa se pronunte in privinta sanselor Croatiei de a adera la UE inainte de 2009, dar a precizat ca procesul de negociere a primelor capitole politice ale aderarii va demara la inceputul anului 2006.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.