In Bundestag s-au desfasurat ieri audieri consacrate viitorului loc de munca al lui Gerhard Schroder, care a acceptat o functie de conducere la consortiul gazoductului nord-european. Unii deputati il suspecteaza pe fostul cancelar ca aduna, acum in calitate de persoana privata, foloasele aranjamentelor realizate pe vremea cand conducea guvernul de la Berlin.

Coincidenta sau nu, dar tot ieri, cotidianul "Bild" a publicat un amplu interviu cu presedintele companiei Gazprom, principalul actionar al conductei care va lega direct, prin Marea Baltica, Rusia de Germania, asigurand un pret de livrare mult mai mic comparativ cu rutele actuale, ce traverseaza numeroase tari de tranzit, Aleksei Miller. Incercand sa faca, oarecum, lumina in "cazul Schroder", care i-a determinat pe alesii germani sa se gandeasca la necesitatea elaborarii unui "cod al onoarei" pentru politicienii care parasesc marea politica, retragandu-se in lumea afacerilor, Miller precizeaza ca decizia de a-l invita pe predecesorul Angelei Merkel a fost luata impreuna cu celelalte doua concerne care lucreaza la acest proiect: E.ON si BASF. "Propunerea a fost transmisa dupa ce s-a aflat ca Schroder nu mai are de gand sa ramana in politica".

Raspunsul, a adaugat Miller, "a venit pe 9 decembrie, ziua inaugurarii lucrarilor de constructie a conductei". Despre salariu? "Nimeni nu a discutat acest aspect. Oricum, problema va fi decisa de toti actionarii. In orice caz, nu trebuie uitat ca, inainte de toate, Schroder va apara interesele celor doua companii participante la proiect", a considerat oportun sa mentioneze Miller.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.