In ajunul primelor alegeri parlamentare libere din Irak, presedintele George W. Bush a recunoscut ca greseli ale serviciilor secrete americane au contribuit la formarea unor opinii gresite ale Administratiei despre regimul Saddam Hussein, insa liderul Americii a declarat ca inlaturarea dictatorului a fost necesara.

"Este foarte adevarat ca numeroase rapoarte ale serviciilor secrete s-au dovedit a fi false", a spus el. Este pentru prima data cand seful Casei Albe admite acest lucru. De fapt, Bush doreste o reforma a serviciilor secrete, care in numeroase cazuri nu si-au dovedit loialitatea fata de administratia republicana. "Ca presedinte, sunt responsabil pentru decizia de a merge in Irak. Totodata, sunt responsabil si pentru rezolvarea problemelor care nu au mers asa cum trebuia si acest lucru poate fi facut reformand capabilitatile serviciilor secrete", a mai spus Bush. "Decizia de a-l inlatura pe Saddam a fost cea mai buna alegere", a mai spus Bush in fata unui public select, la centrul de studii internationale Woodrow Wilson, din Washington.

Intr-un interviu separat, oferit canalului de televiziune Fox, Bush s-a referit si la Iran, declarandu-se ingrijorat din cauza "unei teocratii fara transparenta, a unei tari al carei presedinte a declarat ca distrugerea Israelului face parte din politica sa externa, a unui stat care nu asculta de exigentele lumii libere, care ii cere sa renunte la ambitia de a avea arma nucleara".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.