Cei aproximativ 15 milioane de irakieni cu drept de vot sunt chemati astazi la urne pentru a-si desemna cei 275 de reprezentanti in Parlamentul tarii, pe fondul violentelor zilnice. In asteptarea scrutinului, oficialitatile irakiene au decis, ieri, inchiderea granitelor si a magazinelor, iar traficul rutier a fost interzis.

Cu toate acestea, violentele au continuat, in special in nordul tarii. O bomba plasata pe o sosea, pregatita pentru un convoi militar, a explodat inaintea trecerii masinilor cu soldati si a ucis un copil, in localitatea Samarra. In localitatea Baiji, un oficial al Ministerului Comertului a fost impuscat mortal de catre persoane necunoscute. De asemenea, explozia unei bombe pe o sosea din Mosul a ucis doi politisti si a ranit alti trei. Patru militari americani au fost omorati in deflagratia unei bombe langa Bagdad.

Gruparea terorista al-Qaeda a promis sa faca tot posibilul pentru a intrerupe procesul de votare, desi alti insurgenti suniti au promis ca isi sprijina candidatii si vor apara unele sectii de votare.

Votul de astazi marcheaza incheierea formala a programului american pentru infiintarea structurilor democratice in Irak, dupa invazia din martie 2003.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.