Barbatul a fost impuscat pe aeroportul din Miami miercuri, pentru ca avea un comportament ce parea periculos. El ar fi amenintat ca are o bomba asupra sa

Politia americana a impuscat mortal un pasager miercuri, pe Aeroportul international din Miami. Barbatul sustinuse ca are o bomba in rucsac si fugise de la bordul avionului in care se urcase putin mai devreme. Rigoberto Alpizar, cetatean american, ajunsese la Miami din Quito, Ecuador si se urcase la bordul avionului American Airlines cu destinatia Orlando, in jurul orei locale 14.00.

Avionul astepta sa se indrepte spre pista. Alpizar a inceput sa "rosteasca cuvinte amenintatoare, care includeau o propozitie ce implica faptul ca are o bomba", a declarat James Bauer, agent special aflat la conducerea trupelor de "federal air marshalls" din Miami, citat de "The New York Times". Doi politisti federali aflati la bordul avionului l-au infruntat pe Alpizar, care a coborit din avion si a fugit pe pista. Politistii l-au urmarit pe barbat si i-au ordonat sa se intinda la pamint. "Atunci a parut ca vrea sa umble in rucsac, iar politistii au reactionat conform pregatirii pe care o au. S-a tras, in incercarea de a-l opri pe individ", a declarat Brian Dole, purtator de cuvint al Departamentului de Securitate Interna al SUA.

Bolnav mintal

Asupra lui Rigoberto Alpizar nu a fost gasita nici o bomba. Un pasager aflat la bordul aceluiasi avion a declarat unui post local de televiziune ca sotia lui Alpizar a incercat sa fuga dupa sotul ei in afara avionului. Sotia lui Alpizar striga ca acesta este bolnav mintal si nu si-a luat medicamentele. Cei bolnavi mintal au de patru ori mai multe sanse de a fi ucisi de politie decit restul persoanelor, arata o analiza a unui ONG din Virginia, citata de "The New York Times". Impuscarea lui Alpizar a declansat o dezbatere dura in SUA privind armele pe care ar trebui sa le utilizeze politistii din avioane si asupra modului in care acestia ar trebui sa actioneze.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.