Un elicopter apartinand Fortei NATO in Afganistan (ISAF) s-a prabusit joi la Kapisa, o provincie aflata in trecut sub control francez, fara sa se inregistreze victime.

Un purtator de cuvant al talibanilor, Zabiullah Mujahid, a anuntat, printr-un SMS transmis AFP, ca insurgentii sunt cei care au provocat prabusirea aeronavei, utilizand o racheta, in districtul Tagab, o zona instabila din Kapisa, si ca toti pasagerii aflati la bord au decedat.

"Pot confirma ca un elicopter ISAF s-a prabusit astazi (joi) in estul Afganistanului. O ancheta este in curs, pentru a stabili motivele prabusirii. Insa primele elemente arata ca nu a existat nicio activitate inamica in zona, la momentul faptelor", a declarat un purtator de cuvant al ISAF pentru AFP.

"Toti membrii echipajului au fost gasiti. Nu exista niciun mort. Locul incidentului este securizat", se arata intr-un comunicat ISAF, fara alte precizari, scrie MEDIAFAX.

Talibanii, care lupta de 11 ani impotriva coalitiei NATO ce sustine guvernul afgan, exagereaza, in general, pierderile suferite de catre inamicii lor.

Guvernatorul provinciei Kapisa Mehrabuddin Safi a anuntat ca incidentul a avut loc "intr-o zona in care era in curs o operatiune de eliminare a inamicului".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.