Agentiile de spionaj din Marea Britanie doresc introducerea “cutiilor negre” de supraveghere in randul retelelor de comunicare din tara.

Tehnica de supraveghere denumita “Deep Packet Inspection” presupune colectarea informatiilor in urma folosirii retelelor sociale, precum Facebook sau Twitter, sau a apelurilor prin intermediul Skype.

Autoritatile sustin ca urmaresc in mod special cine trimite mesajul, unde si cui, locatia si durata convorbirilor si nu continutul mesajelor, pentru care este nevoie in continuare de ordin judecatoresc.

Utilizarea tehnologiei pentru a monitoriza felul in care folosim internetul nu este ceva pe care societatea civila ar trebui sa o foloseasca pe fiecare cetatean. Exista pericolul ca intreaga comunicare, inclusiv continutul, sa fie verificate si chiar pastrate, incalcand intimitatea oamenilor intr-un mod periculos si fara precedent” a declarat Emma Carr, director adjunct al grupului pentru viata privata si libertati civile „Big Brother Watch” din Marea Britanie, potrivit adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.