Cutremurul cu magnitudinea 8, produs miercuri in largul insulelor Solomon din Pacific, a provocat moartea a cinci persoane, intre care un copil, si ranirea altor trei, potrivit unui bilant provizoriu intocmit de un spital local.

"Avem cinci morti si trei raniti. Una dintre persoanele decedate este un copil de sex masculin, iar celelalte sunt trei femei si un barbat in varsta", a declarat pentru Chris Rogers, o infirmiera de la Lata Hospital, situat pe insulele Santa Cruz, potrivit MEDIAFAX.

Un tsunami de 50 de centimetri ar urma sa ajunga, miercuri, incepand cu ora 16.30 (09.30 ora Romaniei) pe coastele estice ale Japoniei.

"Sunt vizate zonele de coasta din Hokkaido (nord) pana in insula Kyushu (sud), precum si tot litoralul Okinawa (sud)", a precizat un oficial din cadrul agentiei de meteorologie japoneze.

"Ca masura de precautie, sa nu va apropiati de coasta", a adaugat el, chiar daca inaltimea valului seismic este estimata la 50 de centimetri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.