O minitornada a lovit marti dimineata mai multe comune din Flandra, in nordul Belgiei, provocand pagube unor locuinte, dar fara sa raneasca pe cineva, au anuntat autoritatile locale.

In decurs de aproximativ o jumatate de ora, intre ora locala 5.12 (6.12, ora Romaniei) si 5.39 (6.39, ora Romaniei), pompierii de la Roulers, principalul oras din regiune, au primit aproximativ 60 de apeluri, potrivit unui oficial citat de agentia Belga.

La Meulebeke, una dintre comunele cele mai afectate, aproximativ zece case au fost avariate. Acoperisuri si sere au fost smulse de forta rafalelor de vant, in timp ce pereti, ferestre si obloane nu au facut fata rafalelor, potrivit agentiei belgiene, scrie MEDIAFAX.

La Oosterzele, chioscul unui club de fotbal a fost complet distrus, iar aproximativ 30 de locuinte avariate. La Ardooie, un stalp electric s-a prabusit pe o autostrada, iar la Oostrozebeke un fulger a provocat un incendiu la o locuinta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.