Consiliul de Securitate al ONU va lua masuri "foarte energice" ca reactie la un eventual test nuclear nord-coreean, afirma presedintele sud-coreean al forului decizional ONU.

Kim Sook, ambasadorul sud-coreean la ONU, a declarat ca testul nuclear pregatit de Phenian pare "iminent".

"Cei 15 membri ai Consiliului de Securitate sunt uniti in raspunsul pe care il vor da acestui test", a subliniat oficialul citat.

La sfarsitul lunii ianuarie, regimul stalinist de la Phenian a avertizat ca va efectua un nou test nuclear si va lansa rachete, amenintand direct Statele Unite, dupa o noua serie de sanctiuni internationale. China, principalul sustinator al Coreei de Nord, a avertizat Phenianul sa isi tempereze tonul, sugerand o eventuala reducere a ajutorului alimentar si energetic daca va fi efectuat un nou test nuclear, scrie MEDIAFAX.

Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite a condamnat testul cu racheta efectuat in decembrie de Coreea de Nord, extinzand sanctiunile impotriva acestei tari. In plus, Statele Unite au introdus pe lista entitatilor vizate de sanctiuni doi oficiali nord-coreeni si o companie din Hong Kong suspectata de colaborare cu Phenianul pentru proliferarea armelor de distrugere in masa. Coreea de Sud a comunicat ca analizeaza posibilitatea de a se ralia noilor sanctiuni adoptate de Statele Unite. Phenianul a amenintat Coreea de Sud cu actiuni militare daca va sustine noua serie de sanctiuni internationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.