Iranul va deveni in cateva luni o tara exportatoare de benzina, odata cu deschiderea unei noi rafinarii, in pofida sanctiunilor economice adoptate de SUA si aliantii europeni impotriva Teheranului.

"Progresul realizat in industria petroliera ne-a permis sa lasam in urma calea sanctiunilor. Odata cu intrarea in exploatare a acestei unitati, Iranul nu mai trebuie sa importe benzina si va intra in randul exportatorilor", a declarat Qasemi la ceremonia de inaugurare a unei noi instalatii producatoare de benzina de la rafinaria Abadan, potrivit portalului de stiri al Ministerului Petrolului de la Teheran.

Capacitatea de productie a rafinariei a crescut cu doua milioane de litri pe zi, la sase milioane de litri, potrivit datelor anuntate anterior de televiziunea de stat din Iran, scrie MEDIAFAX.

Iranul, unul dintre cei mai importanti producatori de petrol din lume, era nevoit pana acum sa importe pana la 40% din necesarul de benzina, din cauza capacitatii deficitare de rafinare.

Potrivit agentiei de stat Mehr, Iranul a exportat recent benzina catre Emiratele Arabe Unite, Afganistan, Irak si Armenia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.