Ginerele fostului lider Al-Qaida, Osama ben Laden, a fost arestat in Turcia si urmeaza sa fie deportat in Iran, potrivit editiei electronice a publicatiei Today's Zaman.

Suleiman M., ginerele lui ben Laden, a fost arestat in camera sa de hotel, intr-o operatiune desfasurata de Organizatia Nationala de Informatii din Turcia (MIT) si CIA, relateaza cotidianul Milliyet. MIT a fost informata de CIA cu privire la locul unde se ascunde Suleiman, un hotel din cartierul Çankaya. Acesta ar fi intrat in Turcia din Iran, folosind un pasaport saudit fals.

Potrivit MEDIAFAX, Suleiman, care a devenit recent cetatean al statului Kuwait, a fost deportat din aceasta tara deoarece era cautat de Statele Unite pentru implicarea in activitati teroriste, a precizat cotidianul.

Suleiman, un apatrid, a fost dus in fata judecatorilor dupa ce a fost interogat de Directoratul General de Securitate (EGM). El a fost dat in custodia EGM, pentru a fi deportat, deoarece nu comisese nicio infractiune pe teritoriul Turciei, in afara de faptul ca intrase pe teritoriul tarii cu pasaport fals.

Statele Unite doreau sa-l interogheze pe Suleiman cu privire la activitatile Al-Qaida, cerand extradarea, insa autoritatile de la Ankara il vor deporta in Iran.

Suleiman a disparut dintr-o tabara Al-Qaida din Afganistan, imediat dupa atacul de la 11 septembrie, fiind tinut sub control intr-o baza speciala in Iran.
Dupa ce a fost eliberat de catre Iran, acesta a ajuns in Turcia, cautand azil politic cu un pasaport fals. Publicatia noteaza ca acesta dorea sa ajunga in Arabia Saudita, unde locuieste sotia sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.