John Kerry este de vineri seara noul secretar de Stat american, succedand-o pe Hillary Clinton care si-a oferit o baie de multime la Departamentul de Stat din Washington, pentru ramas-bunul marcat de un atentat antiamerican la Ankara, relateaza AFP.

Pentru aceasta ultima zi orchestrata la milimetru, cel de-al 67-lea secretar de Stat american si-a trimis scrisoarea de demisie presedintelui Barack Obama, exprimandu-si "mandria fata de ceea ce am reusit impreuna in numele poporului american, pentru interesele si valorile noastre".

Potriivt MEDIAFAX, Kerry, numit la 21 decembrie de catre presedintele Obama si confirmat marti de catre Senat, a fost investit la sfarsitul zilei in cursul unei ceremonii private de depunere a juramantului in fata unuia dintre cei noua judecatori ai Curtii Supreme.

Noul secretar de Stat se va adresa luni dimineata celor 70.000 de persoane care formeaza gigantul minister cu cele 275 de posturi in intreaga lume. Fotografia si biografia sa au inlocuit-o deja pe cea a lui Clinton pe site-ul de Internet al Departamentului de Stat.

Profitand de aceste ultime ore dupa patru ani la conducerea diplomatiei americane, Clinton si-a oferit in timpul dupa-amiezii un ramas-bun demn de un "rock star", asa cum a numit-o publicatia New York Times.

La sfarsitul unei saptamani de cine mondene, conferinte si intalniri cu presa, aceasta a incheiat cu o baie de multime in mijlocul sutelor de angajati inghesuiti in sala mare a Departamentului de Stat. Toata un zambet, in aplauze si urale aceasta a repetat ca este "foarte mandra de munca pe care am facut-o impreuna".

"O sa-mi fie dor de voi", a spus acest "animal politic" aflata la apogeul popularitatii sale si care este considerata de multi ca fiind candidata la alegerile prezidentiale din 2016.

Insa sarbatoarea ramane marcata de atentatul sinucigas care a vizat ambasada Statelor Unite de la Ankara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.