Nadejda Tolokonnikova, una dintre membrele grupului Pussy Riot, care ispaseste o condamnare de doi ani intr-o inchisoare rusa, a fost internata pentru a efectua un set de analize medicale.

"Tolokonnikova nu este bolnava. A fost spitalizata la cererea ei si la cererea avocatului ei pentru un set de analize intr-un spital pentru detinuti", a declarat un purtator de cuvant al FSIN.

O alta membra a grupului Pussy Riot, Ekaterina Samutevici, eliberata in octombrie 2012, a declarat vineri pentru postul de televiziune Dojd ca Tolokonnikova "sufera de multa vreme din cauza unor dureri de cap care pot fi consecinta unei boli grave".

"Se trezeste in fiecare zi la ora 05.00 pentru a merge sa munceasca. Se simte extrem de obosita", a adaugat Samutevici.

Irina Khrunova, avocata Nadejdei Tolokonnikova, a confirmat faptul ca aceasta a fost spitalizata pe 24 decembrie pentru "analize medicale".

Nadejda s-a plans de mai multe ori din cauza unor dureri de cap in primavara 2012, atunci cand se afla in detentie provizorie. In inchisoare, aceste dureri de cap au devenit mai puternice", a anuntat avocata ei intr-un comunicat, potrivit MEDIAFAX.

Un medic care a consultat-o pe Tolokonnikova in decembrie a afirmat ca este nevoie de efectuarea unor analize suplimentare, inclusiv a unui RMN si a unei encefalografii, pentru a stabili un diagnostic, afirma avocata muzicienei incarcerate.

Pe 21 februarie 2012, cinci femei care purtau cagule pe fata au ocupat altarul Catedralei Hristos Mantuitorul din Moscova. Imitand o rugaciune, ele au invocat-o, pe ritmuri punk, pe Fecioara Maria, rugand-o "sa il alunge pe Putin" (de la putere, n.r.) si au fost in cele din urma evacuate de agentii de securitate, intreaga actiune fiind filmata.

Trei dintre membrele formatiei Pussy Riot - Nadejda Tolokonnikova, in varsta de 22 de ani, Ekaterina Samutevici, in varsta de 30 de ani, si Maria Alehina, in varsta de 24 de ani - au fost identificate si condamnate pe 17 august la doi ani de inchisoare fiecare, pentru "huliganism" si "incitare la ura religioasa".

Citeste si:
Cum să alegi un avocat specializat în drepturile omului și litigii...
Cum să alegi un avocat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.