Presedintele moldovean Nicolae Timofti a fost supus joi dimineata unei interventii chirurgicale de extirpare a vezicii biliare si se simte bine, el urmand sa ramana internat intr-un spital cateva zile.

"Presedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti a fost supus astazi (joi) dimineata unei interventii chirurgicale de inlaturare a colecistului (vezica biliara), la Spitalul Republican al Asociatiei curativ-sanatoriale a Cancelariei de Stat", anunta presedintia intr-un comunicat.

"Operatia a decurs bine, fiind efectuata de catre un grup de medici condusi de catre profesorul si academicianul Vladimir Hotineanu", adauga aceeasi sursa.

"Starea de sanatate post-operatorie a sefului statului este stabila. Nicolae Timofti va ramane cateva zile internat in spital, pentru recuperare", se mai arata in comunicat.

O vizita oficiala a presedintelui roman Traian Basescu, programata initial pentru vineri, a fost amanata din cauza starii sanatatii omologului sau moldovean, anunta miercuri administratia prezidentiala de la Chisinau intr-un comunicat oficial. Timofti a suferit o colecistita acuta in urma cu doua zile si era spitalizat spitalizat, adauga aceasta sursa, scrie MEDIAFAX.

Ambasadorul Romaniei la Chisinau, Marius Lazurca, a fost convocat la Presedintie pentru a i se transmite detalii cu privire la aceasta situatie.

Traian Basescu urma sa mearga vineri la Chisinau, pentru a se intalni cu omologul sau moldovean, Nicolae Timofti, si cu liderii Aliantei pentru Integrare Europeana (AIE), aflata la guvernare in R.Moldova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.