Senatul american va numara pentru prima data in istoria Statelor Unite doi membri de culoare, dupa nominalizarea de miercuri a unui inlocuitor pentru John Kerry, devenit secretar de Stat.

Guvernatorul de Massachusetts (nord-est) l-a desemnat pe democratul William Cowan, in varsta de 43 de ani, sa asigure locul lasat vacant de John Kerry pana la alegerile speciale de la 25 iunie, asa cum prevede legea in acest stat.

El i se va alatura in Senat republicanului Tim Scott, numit in decembrie de catre guvernatorul de South Carolina (est) pentru a inlocui un senator demsionar. Senatul numara 100 de membri, scrie MEDIAFAX.

William Cowan, in cele cateva luni de mandat interimar, va fi doar al optulea ales de culoare din Senat. Congresmenii afroamericani sunt mai numerosi in Camera Reprezentantilor, fiind in numar de 42, dintre care 40 democrati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.