Sotia presedintelui sirian Bashar al-Assad, Asma, este insarcinata cu al patrulea copil, afirma surse citate de ziarul libanez Al-Akbar, sugerand ca liderul sirian este increzator in legatura cu sansele de a invinge rebeliunea care dureaza de doi ani.

Sursele citate de ziarul cu sediul la Beirut sunt "vizitatori arabi" care s-au deplasat la Damasc si care, de asemenea, l-au auzit pe Bashar al-Assad spunand ca a castigat principalele lupte in conflictul cu insurgentii.

Informatia nu a putut fi confirmata de regimul de la Damasc, nici de parintii Asmei al-Assad, care locuiesc la Londra. Zvonurile privind o noua sarcina circula de cateva luni, scrie MEDIAFAX.

"Pe plan personal, Bashar al-Assad pare foarte linistit si detine controlul. Aceasta situatie evidentiaza nivelul sau de incredere", noteaza al-Akhbar.

Asma al-Assad, in varsta de 37 de ani, nu a mai fost vazuta in public din martie 2012. Nascuta la Londra intr-o familie siriana, Asma a studiat informatica si a lucrat scurt timp in sistemul bancar inainte de a se casatori cu Bashar al-Assad in anul 2000. Cei doi au deja trei copii - Hafez, Zein si Karim, de 11, 9 si 8 ani.

Siria se confrunta de aproape doi ani cu revolte reprimate violent de regimul Bashar al-Assad si cu un conflict militar intre serviciile de securitate si fortele opozitiei. Violentele s-au soldat pana acum, conform unei estimari a Natiunilor Unite, cu aproximativ 60.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.